lauantai 4. tammikuuta 2014

Fobba kertoo -blogin avaaminen

Olen nyt ollut kaksi kuukautta vuorotteluvapaalla ja vielä olisi kuukausi jäljellä. Vuorotteluvapaa on mennyt myös tiiviisti niskat jumissa tietokoneen ääressä, koska olen kirjoittanut kirjaa sosiaalisen median rikoksista. Duuniasioista en siis ole päässyt eroon. Onneksi aikaa on riittänyt myös kahdelle pojalleni ja himpun verran myös vaimolle. Vaikka olen toiminut jo yli viisi vuotta nettipoliisina, olen oppinut paljon uutta kirjaprojektin yhteydessä. Asioihin on ollut oikeasti aikaa paneutua, eikä ole tarvinnut välittää jatkuvasta viestitulvasta. Kirja pitäisi saada ulos tänä keväänä.

Vuorotteluvapaan aikan tulin valituksi Julkisen sanan neuvoston varajäseneksi. Odotan mielenkiinnolla mahdollisuutta tutustua tarkemmin JSN:n toimintaan ja olla omalta osaltani vaikuttamassa päätöksiin. Median toiminnastakin omaan monta mielipidettä ja niihin varmaan palaan joskus blogissanikin. Toinen itselleni mieluinen asia oli se, että pääsin väylän kautta sisään Itä-Suomen ylipistoon opiskelemaan hallintotieteitä. Väylää varten tarvitsi 60 opintopistettä ja ne tuli suoritettua työn ohessa. Välillä oli kyllä melko tuskaa opiskella työ- ja perhekiireiden ohella.  Olen huomannut, että mitä enemmän opiskelee, sen tietämättömämmäksi itsensä tietää.

Opiskeluihin liittyen sain kunnian kirjoitella professori Matti Tolvasen kanssa yhteisen artikkelin lapsen houkuttelusta seksuaalisiin tarkoituksiin. Jatkossa kiinnostaa kirjoittaa myös lisää vertaisarvioituja arkitteleita, koska niillä on suurempi painoarvo tieteellisessä keskustelussa kuin pelkällä blogikirjoituksella. Blogit ovat kuitenkin artikkelien suhteen hyvä pohja tuuletella ajatuksia ja saada sellaista vastakaikua, jossa jalostuu omatkin ajatukset. Sosiaalisen median osalta löytyy useampi aihe, josta aion kirjoittaa jatkossa, kun vain aikaa löytyy. Kirjassani tulee näitä asioita jo osittain käsiteltyä, mutta sitä en kirjoita oikeustieteellisten sääntöjen mukaan, vaan yritän tuoda asian esille "kansankielellä".

Työn puolesta minulla on useampia profiileja sosiaalisen median palveluissa ja blogikin. Ne ovat kuitenkin työkäyttöön tarkoitettuja, enkä voi niiden osalta buffailla kirjaani, kertoa JSN:n liittyvistä touhuistani, tai kommentoida muutoin nettipoliisiasioihin liittymättömiä juttuja. Tämä on ollut syynä siihen, että olen luonut itselleni myös kotisivut www.fobba.fi. Olen myös aktiivinen Twitterissä henkilökohtaisella käyttäjätililläni, mutta siellä viestit ovat sen verran lyhyitä, että välillä vaan on enemmän sanottavaa. Ja ne ketkä ovat joskus minut tavanneet, ovat varmasti samaa mieltä siitä, että sanottavaa riittää välillä liikaakin. Kaikki työprofiilini löytyvät sivuilta www.poliisi.fi/nettipoliisi, joten sinne voi suunnata kysymykset, jotka ovat tarkoitettu poliisille.

Ymmärrän tietenkin senkin, että kaikki se mitä täällä sanon, otetaan poliisin sanomana. Tämä ei kuitenkaan ole mikään virallinen poliisin tiedostuskanava, joten pidä ainakin toisen sierainaukon kohdalla sormea, ettet vedä hernettä molempiin sieraimiin blogia lukiessasi. Varmasti osa täällä käsitellyistä asioista liittyy myös duuniini. Tätä samaa skitrofreeniseltä tuntuvaa taistelua olen käynyt myös kirjani kanssa. Miten esimerkiksi käydä esittellemässä kirjaani tilaisuudessa, ilman että joku pitää minua nettipoliisina. No, ei oikeasti mitenkään, mutta virkakuteet pidän tietenkin poissa.

Tervetuloa siis lukemaan blogiani ja vaihtamaan ajatuksia!

fobba


1 kommentti:

  1. On jo odoteltukin, tervetuloa blogimaailmaan! Peukkupeukku, tykkääntykkään.

    VastaaPoista